Lezzetli Profiterol Tarifi: Kolay ve Pratik Yöntemler
Kolay ve lezzetli profiterol tarifi ile evinizde kendi profiterollerinizi yapın, tarifte kullanacağınız malzemeler ve hazırlanışı hakkında herşeyi öğrenin.
Profiterol, klasik pastaların küçük bir versiyonudur. Profiterol, kabuklu hamur içinde kaynamış krema, dondurma veya karamel sos gibi çeşitli doldurmaların kullanıldığı küçük bir tatlıdır. Profiterol, çoğunlukla çikolata sosu sürerek servis edilir. Tatlının içindeki krema, dondurma veya karamel sosu, profiterolün lezzetini arttırmak için kullanılır. Profiterol, yüksek kaliteli malzemeler kullanılarak üretilen lezzetli bir pastadır. Profiterol, hem klasik pastaların hem de modern pastaların bir parçası olarak her zaman popüler olmuştur. Profiterol, genellikle özel günler veya özel etkinlikler için sunulan küçük bir tatlı olarak servis edilir.
Profiterol, hafif ve lezzetli bir tatlı olarak çok sevilen bir tatlıdır. Besin değerleri bakımından, profiterol, düşük kalorili bir tatlı olarak öne çıkmaktadır. Bir adet profiterol için yaklaşık olarak 80 kalori, 2 gram protein, 8 gram karbonhidrat ve 5 gram yağ içerir. Profiterol, aynı zamanda potasyum, demir, çinko, magnezyum ve kalsiyum gibi besinleri de içerir. Ayrıca, profiterol, B vitamini ve E vitamini gibi vitaminleri de içerir.
Profiterol, Türk ve Anadolu mutfağının en popüler tatlılarından biri. Bu tatlı, krema ve çikolata sos ile servis edilir. Profiterol’u, krema ve çikolata sosuyla servis edilen krem peyniri ile, sütlü veya sütlü olmayan kahve ile servis edebilirsiniz. Profiterol’u, taze meyveler veya tatlı reçellerle servis edebilirsiniz. Ayrıca, profiterol’u, kaymak veya kabak tatlısı ile servis edebilirsiniz. Her ne kadar profiterol’u çikolata sosu ile servis etmek daha popüler olsa da, profiterol’u karamel sosu ile de servis edebilirsiniz. Profiterol’u, taze meyvelerle servis edebilirsiniz. Profiterol’u, kaymak veya kabak tatlısı ile servis edebilirsiniz. Profiterol’u, çay veya kahve ile servis edebilirsiniz.
Tarifin Püf Noktaları:
1. Profiterol tarifi yapılırken öncelikle kreması hazırlanmalıdır. Kremasının kalın ve yoğun olması gerekir.
2. Kremayı hazırladıktan sonra özel pişirme kabının içine profiterol hamuru konulmalıdır. Kabın içi yağlanmalı ve hamurun üzerine hafifçe yağlanmalıdır.
3. Profiterol hamuru pişirme süresi kısa olmalıdır. Fazla pişirilmemelidir.
4. Pişen profiteroller kremanın içine batırılmalı ve üzerlerine süslemeler yapılmalıdır.
5. Profiteroller servis edilmeden önce soğumalarına izin verilmelidir.
Profiterol Tarifi
Malzemeler:
-1 su bardağı sıcak süt
-1 çay kaşığı tuz
-1 paket kabartma tozu
-2 yumurta
-2 yemek kaşığı şeker
-3 su bardağı un
-Yarım su bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin:
-1 paket krema
-2 yemek kaşığı toz şeker
-1/2 su bardağı süt
Yapılışı:
1. Sıcak sütü bir tencereye alın ve orta ateşte ısıtın. Tuzu ve kabartma tozu ilave edin.
2. Yumurtaları bir kaseye alın ve şekeri ekleyin. Çırpıcı ile iyice çırpın.
3. Süt karışımını yumurta karışımına ekleyin ve karıştırın.
4. Unu bir kez daha karıştırın. Sıvı yağı ekleyin ve karıştırın.
5. Hamurun kıvamını kontrol edin ve bir profiterol şekli verin.
6. Bir tencereye sıcak su koyun ve kaynatın. Profiterolleri suya atın ve hafif pişirin.
7. Profiterolleri tepsiye alın ve fırında 180 derecede 15-20 dakika pişirin.
8. Profiterolleri soğumaya bırakın.
9. Krema, toz şeker ve sütü bir kasede karıştırın.
10. Profiterollerin üzerine krema sosu sürün ve servis yapın.