Aşure Tarifi

Lezzetli Aşure Tarifi: Evde Kolayca Hazırlayın!

Aşure Tarifi: Lezzetli ve kolay aşure tarifleri ile evinizde çok kolay ve pratik bir şekilde aşure yapabilirsiniz. Lezzetli aşurelerin sırrını keşfedin!

Aşure, Türk mutfağının en eski ve en önemli tatlılarından biridir. Genellikle Ramazan ayının gelmesiyle birlikte hazırlanan ve çok sayıda farklı malzemenin karışımıyla yapılan Aşure, hem lezzeti hem de sağlık açısından oldukça faydalıdır. Aşure, çok kolay ve pratik bir tarif olduğu için herkes tarafından sevilir. Malzemeler arasında buğday, fındık, ceviz, kuru meyve, üzüm, kuru incir, tahin, şeker, tarçın, karanfil, limon suyu gibi farklı seçenekler yer alır. Bu malzemelerin karışımıyla yapılan Aşure, hem lezzeti hem de sağlık açısından oldukça faydalıdır. Aşure, kolayca hazırlanan ve herkes tarafından sevilen bir tatlıdır.

Aşure, tarih boyunca önemli bir yere sahip olan özel bir tariftir. Bu tarihi tarif, hem lezzetli hem de besin değeri yüksek olan bir çok besin maddesini içerir. Aşure, kuru baklagiller, buğday, pirinç, ceviz, kuru meyveler, süt, yoğurt ve bal gibi besinleri içerir. Bu besinler, çok yüksek oranda protein, karbonhidrat, lif, vitamin ve mineralleri içerir. Protein, vücut için önemli bir enerji kaynağıdır, karbonhidratlar ise karbonhidratların vücutta enerji üretiminde kullanılmasına yardımcı olur. Lif, bağırsakların sağlıklı çalışması ve toksinlerin atılmasını sağlar. Vitaminler ve mineraller ise vücudun çeşitli fonksiyonlarının sağlıklı çalışmasını sağlar.

Aşure, Türk ve Anadolu mutfağının en önemli tatlılarından biridir. Bu nedenle, aşure tarifiyle beraber, türk ve anadolu mutfağına uygun olarak, çay, sütlü tatlılar, meyve suları veya kompostolarla servis edilebilir. Ayrıca, çeşitli meyveler, çerezler veya kurabiyeler de aşure tarifinin yanında servis edilebilir. Kuru meyveler, sütlü tatlıların yanında, tatlıların tadını çıkarmak için ideal bir seçenektir. Ayrıca, tatlıların yanında, taze meyveler, salatalar veya yoğurtlu çorbalar da servis edilebilir. Tüm bunlar, aşure tarifinin tadının daha da arttırılmasına yardımcı olacaktır.

Tarifin Püf Noktaları:

Aşure tarifi, çok kolay ve pratik bir tariftir. Ancak bazı püf noktalarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Öncelikle, aşurenin içerisine koyulacak malzemelerin önceden ıslatılması veya haşlanması gerekmektedir. İçerisine konacak kuru ürünlerin önceden ıslatılmaması durumunda, aşure katı kalacaktır. Ayrıca, aşure içerisine konacak malzemelerin tümünün aynı oranda püre haline getirilmesi gerekmektedir. Bu sayede, aşurenin lezzeti daha da arttıracaktır. Son olarak, aşure pişirilirken düdüklü tencereye konulması ve kapağının kapatılması gerekmektedir. Aksi durumda, aşure pişmeyecek veya pişmiş olan aşure kurumuş olacaktır.

Aşure Tarifi

Malzemeler:

– 2 su bardağı kuru fasulye
– 1 su bardağı kuru nohut
– 2 su bardağı bezelye
– 2 su bardağı kuru mercimek
– 1 su bardağı kuru üzüm
– 1 su bardağı kuru incir
– 1 su bardağı kuru kayısı
– 1 su bardağı kuru erik
– 1 su bardağı kuru kuru yemiş (badem, fındık, ceviz vb.)
– 2 litre su
– 1 tatlı kaşığı tuz
– 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
– 1 çay kaşığı karanfil
– 1 çay kaşığı kimyon
– 1 çay kaşığı karabiber
– 2-3 çay kaşığı kırmızı toz biber
– 2-3 çay kaşığı pul biber
– 2-3 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

1. Kuru fasulye, nohut, bezelye, mercimek, üzüm, incir, kayısı, erik ve kuru yemişleri bir tencereye alın ve 2 litre su ile karıştırılır.

2. Tencereye 1 tatlı kaşığı tuz ve 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı eklenir.

3. Karışım kaynatılır ve kısık ateşte yaklaşık 1 saat kadar pişirilir.

4. Pişen karışıma karanfil, kimyon, karabiber, kırmızı toz biber, pul biber ve tuz eklenir ve karıştırılır.

5. Karışım kısık ateşte 10 dakika daha karıştırılır ve ocaktan alınır.

6. Aşure servis tabağına boşaltılır ve servis yapılır.